keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Korukoplahaaste: helmivaihto

Korukoplahaaste oli tällä kertaa helmienvaihtoon liittyvä, todella inpiroiva ja kiva idea! Parinani oli Suntsa, hänen kanssaan siis vaihdettiin helmiä ja tehtiin niiden perusteella korut. Selvästi samaa makua on meillä, nimittäin hänen lähettämät helmet olivat todella mieluisia! ;) Erityisesti tuosta riipuksesta tykkään tosi paljon!

Tässä onkin sitten ne parini lähettämät helmet, niitä olikin anteliaasti reilu määrä! Punaiset helmet ovat karneolia, ruskean sävyiset simpukankuorihelmiä, vihertävät posliinihelmiä, fossiilikoralliriipus, kuparinen lukko ja kuparisia välihelmiä. (Saa korjata, jos muistin nimet väärin)
 
Ja kaksi korua niistä syntyikin: sekä kaulakoru että rannekoru.

Omia materiaaleja en joutunut paljoa käyttämään. Kaulakorussa on lisäksi akaatteja, kuparihelmiä ja kuparilankaa, rannekorussa parit välihelmet vielä kuparista ja kuparinen lukko. Parini kanssa meillä oli selvästi kuparinen värimaailma molemmilla mielessä, sekä helmiä lähettettäessä että koruja tehdessä. ;)

Tämä oli kiva haaste! Kiitos parilleni ja haasteen järjestäjälle Keijukeitaan Ninnille!

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Haastekoru nro 3

Tässä tulee kolmas rannekoruhaasteeni luomus. Musta oli tällä kertaa päävärinä, sen lisäksi halusin mukaan yhden metallihelmen, tuollaisen lankakerän näköisen. Mustat helmet saivat olla eri sarjaa: eri mallisia ja eri materiaalejakin. Mukana siis mustien helmien osalta lasia, akaattia ja onyxia.


Olen saanut blogiini tunnustuksia, kiitän ja kumarran! :) En nyt kuitenkaan laita näitä eteenpäin, niin myöhäänkin olen liikenteellä. Tervetuloa myös kaikki uudet lukijat!

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Haastekoru nro 2

Vihdoinkin viikonloppu ja mahdollisuus kuvata valoisaan aikaan! Tässä rannekoruhaasteeni toinen luomus, tällainen sammaleenvihreä monirivinen. Nuo laatat ovat hopealehtijaspista, samoin kuin nuo kolikon malliset helmet. Pyöreät ovat puuhelmiä, joissa on hauska metallinkiilto. Lukko on hopeoitu laatikkolukko, melko koristeellinen yksilö.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Henkilökohtainen haaste

Blogi on elänyt hiljaiseloa ja se vähän harmittaa. Arki-illat ovat kuluneet niin siivillä, ettei (muka) ole ollut aikaa koruiluun. Nyt viime viikonloppuna päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä helmi-inventaariota. Päätin pistää ei-niin-inspiroivat helmet myyntiin ja tehdä vanhoista helmistä koruja ennen uusien helmien ostamista. Kevätsiivous siis toiselta nimeltään.

Jotta koruilu nyt oikeasti alkaisi taas maistumaan, ajattelin tehdä välillä jotain itselleni harvinaisempaa: nimittäin rannekoruhaasteen! Jo viime vuoden puolella totesin, että aika lailla kaulakorupainotteisesti on tullut koruja tehtyä, joten nyt siihen tulee ainakin hetkellinen muutos. Haasteenani on siis tehdä pelkästään rannekoruja, ainakin 10 kappaletta, ennen kuin teen yhtäkään kaulakorua. Ja yritän myös tehdä niitä useamman kuin yhden kuussa... :) Tästä lähtee ensimmäinen: karneolia fasettihiottuna, hopeoitua kuparilankaa ja hopeoitu lukko.